Ползите от воденето на дневник


Ползите от воденето на дневник

Кратката версия

Дневникът е като наш партньор. Можем да споделяме всичко с него без притеснения. Ще пази тайните ни. Той е невероятен начини да следим миналото си и да мислим за бъдещето си. Можем да правим прогнози за това какво ще се случи и да проследяваме дали ще се сбъдне, можем да видим как сме се променили с времето и да прочетем спомените си, като се посмеем малко.

Всеки може да създаде своята уникална историята в Тайният Дневник на един Интересен Живот.

Какви обаче са ползите от това?

Ето някои от най-популярните:

Намалява стреса 

Доказано е, че експресивното писане намалява нивата на стрес. А кой иска да е стресиран?

Подобрява паметта

Редовното писане на дневник може да подобри краткосрочната ни памет. А това ще ни предпази от някои болести на ума.

Подобрява организираността

Воденето на дневник, като дневник за отслабване примерно, позволява да поддържаме организиран запис на нашия напредък и пътуване към желаното ни АЗ.

Учи

Връщайки се назад във времето откриваме колко сме се променили или пък не, какво сме преодолели и как, какво искаме да усвоим в бъдеще, как да го направим.

Дисциплинира

Записвайки дневния план от предната вечер или рано на сутринта, отбелязвайки свършеното и проследяването на напредъка ни позволява да се фокусираме, помага ни да измислим най-бързият и лесен начин за изпълнение, както и да подреждаме приоритети си, откривайки по-продуктивни начини за изпълнението им. И води до едно - мотивация за успех.

Предизвиква

Излизането от зоната ни на комфорт с малки предизвикателства води до по-осъзнат и щастлив живот.